MoBA13

Voor de Mode Biënnale stelde de Oosterbeekse kunstenares Petra Hartman een speciale modeshow samen, die werd ‘gelopen’ door mensen met een lichamelijke beperking. De show met de naam ‘Lik Mijn Wonden’ was twee keer te zien op donderdag 20 juni 2013 in de Eusebiuskerk.

Bekende modeontwerpers maken voor deze bijzondere show een ontwerp voor mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, op een rolbed liggen of die ‘lopen’ zonder benen. The People of the Labyrinths bekleden een draagstoel die is ontworpen door Ruud-Jan Kokke. Daarop zit een model dat eveneens door ‘The People’ is gekleed. Twee zwarte mannen (naar voorbeeld van verzorger Driss uit de Franse filmhit Les Intouchables) torsen de draagstoel.
Een spastische man toont zich in een pak van Sjaak Hullekes en de ontwerpers van GSUS kleden het Nederlandse Paralympische basketbalteam.

De jonge Nederlandse ontwerpster van kleding en prints Romy Kokke (in 2011 afgestudeerd aan Artez) heeft hiervoor een colonne jongens in elektrische rolstoelen met robotarmen ‘beprint’. Ze ontwierp zowel de kleding als de wagens. Eva Luna kleedde Felice – de jongedame zonder onderbenen – als bruid met een lange sleep, die wordt gedragen door een stel langbenige meiden. Hans Ubbink maakte ontwerpen voor een blinde man en voor Aniek van Koot, rolstoeltennisster en nummer 1 van de wereldranglijst.

DJ Daniel Beasley verzorgde de muzikale begeleiding. Hij had speciaal voor deze show een compositie gemaakt. De bijdrage die Petra Hartman zelf leverde, bestond uit Objectsieraden en ‘Schorten van Zand’. De foto’s van het logo Lik Mijn Wonden zijn gemaakt door fotografe Louise te Poele.