Petra Hartman

Haar sieraden glimmen en glinsteren, zijn glanzend van kleur en hebben zonderlinge vormen. Petra Hartman maakt accessoires: kettingen, armbanden, broches, handtassen en hoeden. Het werk van Petra Hartman valt niet in woorden te omschrijven. Woorden raken haar kunstwerken niet. Ze zijn niet levendig of fantasierijk genoeg om haar werk te beschrijven. De beste manier is om het zelf te zien, aan te raken en te ervaren.

Petra’s kunstwerken zijn eigenzinnige verschijningen met intrigerende vormen. De sieraden lijken nauwelijks functioneel en niet echt draagbaar. Het gebruikte materiaal is relatief goedkoop. Je vraagt je onwillekeurig af: zijn dit wel sieraden of is het bijouterie? Is dit nu kunst of is het kitsch?

Curriculum Vitae - Petra Hartman

ALLES WAT BESTAAT IS LIEFDE. IN AL HET ‘GEWONE’ ZIET PETRA HARTMAN DAAROM DE SCHOONHEID.’

Petra Hartman, geschreven door...

‘Petra Hartmans werk is bizar en grappig. Ik moet er om glimlachen. Haar werk doet me denken aan mijn kinderjaren. Niets leek toen begerenswaardiger, niets kostbaarder dan die verleidelijke snuisterijen, die speelgoedjuwelen uit mijn kindertijd.

Petra’s sieraden hebben een eigenaardige schoonheid. Zo zien we op een van haar tassen het regelmatige gezicht van Mona Lisa met de beroemde glimlach, op zich al een fraai motief. Op een ander tasje ontdekken we haar handen. Petra Hartman gaat met zulke diepzinnigheden heel speels en tegelijk liefdevol om.’


Vier keer kans op eretitel

ARNHEM – Vier Arnhemse kunstenaars zijn genomineerd voor de verkiezing Kunstenaar van het Jaar 2008. Het gaat om Mark Manders, Klaas Gubbels, Maria Roosen en Petra Hartman.

 

De verkiezing is een initiatief vanKunstweek.nl , een organisatie die op alle mogelijke manieren aandacht wil krijgen voor beeldende kunst. De vier Arnhemmers staan op een longlist met zestig kunstenaars.

 

Tot 1 september kan het publiek stemmen via de website www.kunstweek.nl . Uiteindelijk gaan vier van hen door naar de laatste ronde. In oktober wordt duidelijk wie zich Kunstenaar van het Jaar 2008 mag noemen.Manders, Gubbels en Roosen zijn voor het vierde achtereenvolgende jaar genomineerd. Hartman is voor het eerst van de partij.
Neem contact op